remontnaboileri logo1

Неръждаем бойлер

( Оценка 4.2 ) от ( 9 отзива )

Неръждаем бойлер - доставка и монтаж за София

 На пазара има доста бойлери на цени от 200,00 лева.до 2000,00 лв с емайлиран водосъдържател. Предлагат се и бойлери от неръждаема стомана на цени почти двойно по-високи, като най-ниската цена за бойлер с неръждаем водосъдържател е около 400,00... лв. Каква е разликата между емайлиран бойлери и неръждаем бойлер?

 Неръждаем бойлер е този бойлер, които има неръждаем водосъдържател и евентуално неръждаема серпентина при комбинираните бойлери за свързване към алтернативен енергоизточник. Серпентина имат бойлерите за свързване към парно, термопомпа или слънчев колектор. Бойлер от неръждаема стомана всъщност е неръждаем бойлер или ипо известен като бойлер от неръждавейка. Доста често може да го срещнете и като бойлер инокс особено по търговските вериги и прекупвачите. Обикновено всеки неръждаем бойлер (неръждаем бойлер Теси, неръждаем бойлер Елдом, неръждаем бойлер Шишков, неръждаем бойлер Елдом или друа марка неръждаем бойлер) е на по-висока цена от емайлирания такъв. При евтините бойери от неръждаема стомана гаранцията е 5 или 7 години и стоманата е с ниско качество. Предимството  на такъв бойлер е ллипсата на ръжда, инач и той се пробива като емайлираният!

 Цената е с доста по-висока, но се оправдава гаранцията от минимм 10 години. Гаранцията на такива уреди е пълна за водосъдържател (балон) и електрическа част на бойлера( нагревател, защита реглатор). Дългият период на експлоатация е един от сериозните плюсове на бойлерите от неръждавейка. Продължителната експлоатация и ниските или нулеви разходи по поддръжка и експлоатация, всъщност правят цената на бойлера много по-ниска от емайлираният му събрат, но с по-висока първоначална инвестиция. Това може да го калкулира всеки: смяна на три бойлера за 12 години, при които плащате три демонтажа и монтажа, стоите по ден без топла вода. Като добавите и цената на бойлера към горното уравнение се получава, че неръждаемият бойлер е поне с 35 % по-евтин, отделно не се къпите с ръждясала вода! Естествено избора е личен и най-вече зависи от бюджета. 

Неръждаем бойлер цени

Цените на бойлерите от неръждаема стомана са почти 2-3 пъти по-високи от обикновените обемни бойлери. Високата цена на неръждаемият бойлер идва от високата цена и качество на неръждаемата стомана и по-точно на някои от нейните компоненти. Неръждаемият бойлер не ръждясва, не събира варовик и котлен камък и почти е невъзможно да се пробие и протече в гаранционен период. Обикновено разходите за поддръжка са в пъти по-малко спрямо стандартен бойлер. При скъпите и добри марки ремонтите не са рядкост, а просто липсват с десетки години. Българският пазар предлага неръждаеми бойлери на няколко марки:

  • Неръждаем бойлер Светлю Шишков - ръчно изработен и бойлери

  • Неръждаем бойлер Елдом

  • Неръждаем бойлер Дипломат

  • Неръждаем бойлер Фламина

  • Неръждаем бойлер Матев

  • Неръждаем бойлер Теси 
  • Неръждаем бойлер Тедан - сръбски бойлери 

Всички изброени марки имат различни модели, като се предлагат неръждаеми бойлери за вертикален и хоризонтален монтаж. Разпространени са също и и неръждаеми малолитражни бойлери за кухня (бойлери за монтаж под мивка и над мивка). Най-разпространен и използван е бойлер неръждаем хоризонтален монтаж с обем от 80 литра.

Ето всъщност какво е неръждавейка и какво представлявна материала на водосъдържателя: съдържанието на хром определя устойчивостта на материала към корозия,  добавя се никел. . Този тип стомана често бива използвана за изработка на домакински съдове и медицински инструменти.

Неръждаема може да се нарече стомана с най-малко 10,5 % свободен хром.

При контакт с кислорода , хромът образува невидим оксиден слой, който предпазва стоманата от ръждясване. Този слой се възтановява при нарушаване.

Цените на цветните метали се прменят почти ежедневно и това налага промяната на цената на бойлерите за всяка партида. Затова ние даваме цена за редите само при обаждане и тя е актуална само към момента на обаждането!

Доставка и монтаж на неръждаем бойлер

неръждаем бойлерНие предлагаме доставка и монтаж на бойлери, като за всеки закупен неръждаем бойлер получавате отстъпка от 5% от обявената пазарна цена, безплатен транспорт в рамките на София. Осигуряваме и монтаж на бойлера при желание от страна на клиента.

Нашето предложение за неръждаем бойлер:

Цени на неръждаем бойлер Тедан 80 литра вертикален – 600,00 лв с ДДС с безплатна доставка за София. Пълна гаранция от 120 месеца покриващи 

При нас може да заявите още ремонт на бойлери по домовете, свързване на бойлер към ВиК, свързване на бойлер към ел инсталация и свързване на бойлер към парно.